Project

Driebondsweg Meerstad Groningen

Meerstad is een woonkern in het oosten van de gemeente Groningen. De naam verwijst naar de combinatie van het Woldmeer en de stad en naar de vier MEER-dorpen in dit gebied: Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan. Meerstad is het groenste en waterrijkste stadsdeel van Groningen waar duurzaamheid de normaalste zaak van de wereld is.

Toekomstbestendige verbindingsweg

Om een hoogwaardige verbinding tussen de ringweg van Groningen (N7) en Meerstad  te realiseren, heeft Koninklijke Sjouke Dijkstra de Driebondsweg gebouwd. Deze nieuwe verbindingsweg ontlast de bestaande verbinding en maakt de aansluiting met Meerstad toekomstbestendig.

Met behulp van de BatteryBoxx zijn de volgende werkzaamheden elektrisch verricht:

  • Machinaal aanbrengen van de kantopsluitingen door middel van een elektrische shovel.
  • Het elektrisch zagen van de faunapassages.
  • Schaftunits voorzien stroom.

Efficiënt, schoon en fluisterstil elektrisch werken

Bij het aanleggen van de hoofdaansluiting naar Meerstad was het de wens om zoveel mogelijk emisieloos te werken. Hiervoor werden elektrisch materieel en elektrische voertuigen gebruikt en werd de BatteryBoxx 60 kWh ingezet om de machines van energie te voorzien. Tussen de werkzaamheden door werd de BatteryBoxx opgeladen bij een laadpaal of werd die op een aanhanger vervoerd naar een opslagdepot van Koninklijke Sjouke Dijkstra. Kortom, onze off grid stroomoplossing maakte het mogelijk om efficiënt, schoon en fluisterstil elektrisch te werken op dit groene project.

Mobiele stroomoplossing in twee modellen

Altijd een duurzame
stroomvoorziening voor uw project

BatteryBoxx 198kWh
De meest flexibele stroomoplossing - BatteryBoxx

Type 198 kWh

vanaf

€150,-

per dag

Afmeting
Gewicht
Aansluitingen

1745 x 1284 x 1057 mm
1800 kg

125A/400V (optioneel)
1 x 63A/400V
2 x 32A/400V
1 x 16A/400V
2 x 16A/230V

BatteryBoxx 66kWh
De meest flexibele stroomoplossing - BatteryBoxx

Type 66 kWh

vanaf

€52,-

per dag

Afmeting
Gewicht
Aansluitingen

1230 x 830 x 890 mm
750 kg

1 x 63A/400V (optioneel)
1 x 32A/400V
1 x 16A/400V
3 x 16A/230V

Off-grid voorzien in uw elektriciteitsbehoefte

De voordelen van onze mobiele stroomoplossing

De BatteryBoxx biedt een duurzame stroomoplossing voor elk project binnen de wegenbouw, waterbouw, woningbouw en evenementenbranche. Met onze mobiele batterij bent u off-grid razendsnel voorzien van krachtige stroom, ofwel beschikt u overal over een eigen stroomvoorziening waarmee u in uw elektriciteitsbehoefte voorziet.

De BatteryBoxx biedt u een duurzaam alternatief voor een dieselaggregaat. Bij deze tijdelijke stroomvoorziening is geen sprake van brandstofkosten, geluidsoverlast en CO2- en stikstofuitstoot op locatie.

Omdat de BatteryBoxx kan worden opgeladen met duurzame energie van zonnepanelen of windmolens kan de uitstoot van CO2-, fijnstof- en stikstof uitgesloten worden.

De BatteryBoxx is een stil alternatief voor een aggregaat. Waar de motor van aggregaten veel lawaai maken, is de mobiele batterij volledig stil. Dit komt ten goede aan uw medewerkers, de omwonenden en de omgeving, in het bijzonder als het project zich in de natuur bevindt.

De BatteryBoxx garandeert u een snelle installatie. Na aankomst op de locatie van uw project kan de mobiele batterij u al binnen enkele minuten krachtige stroom leveren. Plug and Play! Daarnaast is onze stroomvoorziening goed integreerbaar met andere energiebronnen zoals zonnepanelen en netaansluitingen.

Voor projecten met een hoge capaciteitsvraag kunt u de BatteryBoxx gebruiken voor het afvlakken van piekspanningen op bestaande netaansluitingen. Onze mobiele batterij levert de stroompieken en de basiscapaciteit komt van het net. Dit principe staat ook bekend als peak shaving.

Omdat de BatteryBoxx kan worden opgeladen met duurzame energie van zonnepanelen of windmolens kan de uitstoot van CO2-, fijnstof- en stikstof uitgesloten worden.

Onze emissievrije stroomvoorziening maakt gebruik van hoogwaardige componenten. De BatteryBoxx maakt bijvoorbeeld gebruik van LFP-batterijen (lithium ijzer fosfaat). Deze batterijcellen zijn duurzamer én veiliger dan de lithium-ion batterijen die vaak worden gebruikt. Daarom is de BatteryBoxx ook brandveilig.