Project

Herinrichting Mosplein Amsterdam

Omdat er steeds meer verkeer over gaat, wordt de rotonde op het Mosplein in Amsterdam-Noord vernieuwd. Waar dit tot voor kort een gevaarlijke kruising was met een VRI installatie – ofwel verkeersregelinstallatie – wordt het nu een mooie, veilige rotonde die makkelijker te gebruiken is. Ook wordt er meer groen aan toegevoegd. De reconstructie wordt uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. Bij de herinrichting van het Mosplein is het zo veel mogelijk gewenst om te werken zonder uitstoot.

Wat wordt op het Mosplein in Amsterdam voorzien van stroom met behulp van de BatteryBoxx?

  • Directiekeet
  • Schaftunits
  • Elektrische graafmachines
  • Elektrische vrachtwagens
  • Elektrisch verdichtingsmaterieel

BatteryBoxx van 60 kWh en 198 kWh

Om het emissieloos werken te realiseren, zet Van Gelder elektrische graafmachines, elektrische vrachtwagens en elektrisch verdichtingsmaterieel in. Ook moeten de schaftunits en directiekeet worden voorzien van stroom. De machines, het materieel en de voorzieningen draaien met behulp van een BatteryBoxx van 60 kWh en een BatteryBoxx van 198 kWh.

Hoe werkt het laden van het elektrisch materieel?

De elektrische graafmachine heeft twee laadaansluitingen. Buiten de werktijden wordt één laadaansluiting ingeplugd op de bestaande laadpaal die binnen het werk valt. De andere laadaansluiting wordt ingeplugd in de BatteryBoxx. Op deze manier kan de elektrische graafmachine buiten de werkuren voldoende bijladen. Wanneer de graafmachine overdag aan het werk is, wordt de BatteryBoxx van 198 kWh weer bijgeladen door de laadpaal. De BatteryBoxx van 60 kWh die wordt ingezet om de schaftunits van stroom te voorzien, wordt ook opgeladen via de laadpaal. Het werkt dus allemaal heel eenvoudig. Plug and play!

Mobiele stroomoplossing in twee modellen

Altijd een duurzame
stroomvoorziening voor uw project

BatteryBoxx 198kWh
De meest flexibele stroomoplossing - BatteryBoxx

Type 198 kWh

vanaf

€150,-

per dag

Afmeting
Gewicht
Aansluitingen

1745 x 1284 x 1057 mm
1800 kg

125A/400V (optioneel)
1 x 63A/400V
2 x 32A/400V
1 x 16A/400V
2 x 16A/230V

BatteryBoxx 66kWh
De meest flexibele stroomoplossing - BatteryBoxx

Type 66 kWh

vanaf

€52,-

per dag

Afmeting
Gewicht
Aansluitingen

1230 x 830 x 890 mm
750 kg

1 x 63A/400V (optioneel)
1 x 32A/400V
1 x 16A/400V
3 x 16A/230V

Off-grid voorzien in uw elektriciteitsbehoefte

De voordelen van onze mobiele stroomoplossing

De BatteryBoxx biedt een duurzame stroomoplossing voor elk project binnen de wegenbouw, waterbouw, woningbouw en evenementenbranche. Met onze mobiele batterij bent u off-grid razendsnel voorzien van krachtige stroom, ofwel beschikt u overal over een eigen stroomvoorziening waarmee u in uw elektriciteitsbehoefte voorziet.

De BatteryBoxx biedt u een duurzaam alternatief voor een dieselaggregaat. Bij deze tijdelijke stroomvoorziening is geen sprake van brandstofkosten, geluidsoverlast en CO2- en stikstofuitstoot op locatie.

Omdat de BatteryBoxx kan worden opgeladen met duurzame energie van zonnepanelen of windmolens kan de uitstoot van CO2-, fijnstof- en stikstof uitgesloten worden.

De BatteryBoxx is een stil alternatief voor een aggregaat. Waar de motor van aggregaten veel lawaai maken, is de mobiele batterij volledig stil. Dit komt ten goede aan uw medewerkers, de omwonenden en de omgeving, in het bijzonder als het project zich in de natuur bevindt.

De BatteryBoxx garandeert u een snelle installatie. Na aankomst op de locatie van uw project kan de mobiele batterij u al binnen enkele minuten krachtige stroom leveren. Plug and Play! Daarnaast is onze stroomvoorziening goed integreerbaar met andere energiebronnen zoals zonnepanelen en netaansluitingen.

Voor projecten met een hoge capaciteitsvraag kunt u de BatteryBoxx gebruiken voor het afvlakken van piekspanningen op bestaande netaansluitingen. Onze mobiele batterij levert de stroompieken en de basiscapaciteit komt van het net. Dit principe staat ook bekend als peak shaving.

Omdat de BatteryBoxx kan worden opgeladen met duurzame energie van zonnepanelen of windmolens kan de uitstoot van CO2-, fijnstof- en stikstof uitgesloten worden.

Onze emissievrije stroomvoorziening maakt gebruik van hoogwaardige componenten. De BatteryBoxx maakt bijvoorbeeld gebruik van LFP-batterijen (lithium ijzer fosfaat). Deze batterijcellen zijn duurzamer én veiliger dan de lithium-ion batterijen die vaak worden gebruikt. Daarom is de BatteryBoxx ook brandveilig.